Spolek Kováři Olomouckého Kraje Spolek Kováři Olomouckého Kraje "KOK"
           

Kováři Olomouckého kraje ve Feltre

24.06. - 26.06.2016

Itálie


V souvislosti s programem našeho Společenstva kovářů Čech, Moravy a Slezska na větší přenesení aktivity činnosti na regionální spolky a navázání spolupráce se zahraničními spolky, se naší nově založené olomoucké sekce Společenstva podařilo navázat spolupráci s italskými kováři. Rozhodli jsme se jako KOK - Kováři olomouckého kraje pro účast na kovářském setkání ve Feltre, starověkého hradebního města, kam nás pořadatelé jako skupinu čtyř vybraných kovářů pozvali.

Feltre 2016

Náměstí ve Feltre

 

Chtěli jsme se zúčastnit mimo soutěž a ve spolupráci s některými italskými kolegy společně vytvořit velkou skulpturu pro město. Tu jsme si pečlivě předem připravili, vytvořili model a materiál k realizaci nám zajistili pořadatelé. Přijeli jsme tedy již o den dříve, abychom si vše nachystali a zorganizovali, ale nakonec pořadatelé z organizačních důvodů od našeho původního záměru ustoupilo a my jsme se zúčastnili "pouze" jako běžní aktéři.

V příšerném horku jsme každý z nás během tří hodin vykovali jednu svou skulpturu na téma "Legerezza" - "Lehkost". Zároveň jsme i dovezli nějaké své drobné práce na výstavu Premio Carlo Rizzarda. Při kování se nám podařilo obrousit hrany soutěže a atmosféra při kování byla velice přátelská a bez větších problémů se dalo i navzájem spolupracovat.


Nakonec jsme v soutěži volného kování vyhráli první a druhé místo a v soutěži Premio Carlo Rizzardo další skvělé u místění hned za místním kovářem. Samozřejmě, že jsme se byli podívat i do musea Carlo Rizzarda na jeho nádherné práce jsme obdivovali také na místním hřbitově, kde má svou hrobku. Našel se čas i na malý výlet po okolí Feltre, které leží na úpatí Alp.

Ze všeho nejdůležitější při naší misi bylo ale to, že se nám podařilo velmi dobře reprezentovat naše české kovářství na mezinárodní úrovni a to, že jsme více pootevřeli dveře pro naši další spolupráci a navázali užší a osobní spolupráci.

 

Feltre 2016

Pracoviště pod hradbami města


Feltre 2016

František Kaláb a jeho "Kouř"

Feltre 2016

Standa Přikryl a jeho "Volavka"

 

Feltre 2016

"Osvobozená lehkost"Jiřího Bati


Feltre 2016

"Lehkost a svoboda" Iva Stawaritsche

Feltre 2016

 

Feltre 2016

Federico Tornieri s jeho dílem "Balerína


Feltre 2016

"Kouř"

Feltre 2016

"Volavka"

 

 

Feltre 2016

"Osvobozená lehkost"

 


Feltre 2016

"Lehkost a svoboda"

 

Feltre 2016



Autor: Jiří Baťa, KOK | Publikováno: 08.01.2017

 
.

Jsme také na

www.facebook.com/kok.kovari

www.facebook.com/kok.kovari



Jsme členem Kovářského společenstva

Kovářské společenstvo


Spolupracujeme

Zámek Čechy pod Kosířem

VMO


Spolek finančně podporuje

Olomoucký kraj


Katalog
uměleckých kovářů
v České republice

Katalog uměleckých kovářů v České republice

Kontakt Zápisy Sekce pro členy  
Můj účet Zapomenuté heslo
Mapa stránek
Tento web NEPOUŽÍVÁ žádné cookies. Používáme pouze session k zabezpečení funkčnosti stránek.    |   
© 2016-2023 Bronislav Kozák